‘Boerenhack’ Eindhoven

Eindhoven - Boeren, hackers, ambtenaren en designers gaan op 17 en 18 oktober samen aan de slag om via data en technologie voedselverspilling tegen te gaan. De hack vormt de start van Agri Meets Design, onderdeel van de Dutch Design Week.

Tijdens ‘Hack Food Waste’ staat de aardappelketen centraal. De keuze voor een specifieke keten maakt het mogelijk om alle schakels, en de interactie daartussen, te onderzoeken op data- en technologiegedreven oplossingen. Bij de Hack Food Waste wordt bijvoorbeeld gekeken naar het ontsluiten van data voor precisielandbouw om efficiënter te telen.
Ook verliezen in de internationale handel komen aan de orde, actueel in het licht van de Russische handelsboycot. Verder wordt gewerkt aan uitdagingen gericht op de consument, transporteurs, verwerkers, retail en cateraars, en aan onderwerpen als stadslandbouw.

Eigen ideeën

Naast de aardappelketen is er ook ruimte voor deelnemers en teams om aan eigen ideeën te werken of aan de slag te gaan met nieuwe technologieën. 32 uur lang storten ‘hackers’ onder wie IT’ers, designers en ingenieurs zich samen met boeren en anderen op dit onderwerp.
ZLTO-directeur Elies Lemkes ziet de boeren graag komen. ‘Met de combinatie van boerenslimheid en vernieuwingsdrang helpen we voedselverspilling de wereld uit.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer