Ruimte+voor+de+Rivier+IJsseldelta+vergeven
Nieuws
© Provincie Overijssel

Ruimte voor de Rivier IJsseldelta vergeven

Isala Delta mag van Rijkswaterstaat en provincie Overijssel project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta uitvoeren. Het contract heeft een waarde van 127 miljoen euro.

De werkzaamheden aan de zomerbedverlaging Beneden-IJssel en de realisatie van het Reevediep kunnen van start. Reevediep maakt deel uit van gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid.

Dit najaar beginnen de voorbereidende werkzaamheden door Isala Delta, bestaand uit Boskalis en Van Hattum en Blankevoort. Alle grote Ruimte voor de Rivierprojecten zijn nu in uitvoering.

Voorbereidingen en uitvoering

De voorbereidingen van de uitvoering gaan deze maand al van start met het uitwerken van de ontwerpen en het zorgen voor diverse uitvoeringsvergunningen.

De baggerwerkzaamheden starten vanaf medio 2015. Volgens de huidige planning is eind 2016 de maatregel Zomerbedverlaging afgerond. Eind 2019 is het totale project klaar.

Waterveiligheid

Ruimte voor de Rivier IJsseldelta bestaat uit twee maatregelen om de waterveiligheid in de regio Kampen-Zwolle voor de toekomst te borgen.

In de eerste plaats de Zomerbedverlaging Beneden-IJssel, waarbij de rivier over een lengte van 7 kilometer tussen de Molenbrug en de Eilandbrug wordt verdiept.

En in de tweede plaats de aanleg van het Reevediep, een nieuwe zijtak van de IJssel, ten zuiden van Kampen, richting het Drontermeer.

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer