Juncker%3A+simpele+regels+milieu+en+landbouw
Nieuws
© EC

Juncker: simpele regels milieu en landbouw

De Europese richtlijnen voor vergroening in de landbouw, milieu en vogel- en habitatrichtlijn eenvoudiger maken. Dat stelt Jean Claude Juncker, de nieuwe voorzitter van de Europese Commissiehij in een brief aan de verantwoordelijke eurocommissarissen.

De nieuwe eurocommissaris voor landbouw Phil Hogan krijgt als opdracht mee om de betalingen van bedrijfstoeslagen en de regels voor vergroening eenvoudiger te maken. Hogan krijgt daarvoor 12 maanden de tijd van Juncker.

De vogel- en habitatrichtlijn moeten moderner worden, liet Juncker aan eurocommissaris Karmenu Vella weten. Vella is verantwoordelijk voor milieu en visserij. Juncker stelt voor om de twee richtlijnen te combineren tot één wetsvoorstel.

Luchtkwaliteit

Ook moeten de regels voor luchtkwaliteit worden herzien. Nieuwe regels moeten de juiste problemen op de juiste plekken aanpakken, vindt Juncker. Uit eerdere voorlopige voorstellen van de Europese Commissie om de luchtkwaliteit te verbeteren bleek dat het aantal dieren flink terug zouden moeten en de uitstoot uit mest flink gereduceerd moet worden.

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  40 %
Meer weer