Weekend van het Varken

Hoewel de varkenshouderij soms negatief in het nieuws is, denken burgers positief over onze varkenssector en over de varkenshouder als ze op bezoek zijn geweest. Dat is de belangrijkste conclusie van de enquête die vorig jaar door het gerenommeerde onderzoeksbureau GfK is gehouden tijdens het Weekend van het Varken. Liefst meer dan 90 procent van de bezoekers had er een positief gevoel bij gekregen, terwijl ruim de helft van de ondervraagden nog nooit op een varkensbedrijf was geweest.
Belangrijkste motivaties om een bedrijf te bezoeken waren interesse in het welzijn van de dieren, nieuwsgierigheid naar het leven op de boerderij of gewoon omdat het een leuk en gratis uitje was voor de kinderen. Over heel Nederland bezochten bijna 42.000 mensen één of meerdere varkensbedrijven, en Limburg sprak daarin een aardig woordje mee.
Ik leid daaruit af dat het de moeite loont om voor ons imago de handen uit de mouwen te steken. Uit het beeld dat de media doorgaans van ons schetsen krijgt de burger gemakkelijk de indruk dat de varkenshouderij een aaneenschakeling van misstanden is. Dus moeten we zelf aan de bak. Laten zien hoe het er echt aan toe gaat. Hoe we onze dieren verzorgen.
Vandaag en morgen vindt het Weekend van het Varken opnieuw plaats, met drie Limburgse deelnemers: Elly en Edwin Michiels in Melderslo, de familie Van der Coelen-Dings in Panningen en Wilfried en Carla Lemans in Urmond. Drie ondernemersgezinnen, die al maanden in het belang van de gehele sector in de weer zijn om dit weekeinde goed te laten verlopen. Veel plezier bij het bezoeken van deze toppers.

Mark Tijssen,

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer