Bodemdaling breder bekijken

Zuid-Holland - Volgens de Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit (PAL) ontbreekt in de Toekomstverkenning Bodemdaling nog een volledig inzicht van de effecten van de huidige grondgebonden veehouderij, onder meer op natuur en cultuur. Onderzoek naar natte landbouw, zoals de teelt van veenmos, riet en cranberry’s, moet gestimuleerd worden, gezien de maatschappelijke voordelen en de commerciële potentie, stelt de PAL.
Ook adviseert de commissie om de bredere toepassing van onderwaterdrainage te ondersteunen, omdat dit maatschappelijk gezien rendabel lijkt en het de bodemdaling aanzienlijk kan remmen. De provincie moet daarbij ook kijken naar wat onderwaterdrainage betekent voor het watersysteem in en buiten het gebied.
Voorzitter Arie Verhorst van LTO Noord Zuid-Holland kan zich vinden in het advies tot nader onderzoek. ‘Een alternatief als aquatische landbouw is een leuk idee, maar moet zich nog wel commercieel bewijzen. En recreatie blijft een beperkte markt in het Groene Hart.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer