Herinrichting Loobeek

Venray - De herinrichting van de Loobeek in Noord-Limburg om verdroging tegen te gaan, gaat van start. Alle betrokken partijen zijn daarmee akkoord gegaan.
De 9 kilometer lange Loobeek gaat meanderen en wordt uiteindelijk 11,5 kilometer lang. Trekker van het project, dat eind 2015 klaar moet zijn, is waterschap Peel en Maasvallei.
De LLTB heeft het herinrichtingsplan aan een landbouwcompensatieberekening onderworpen en concludeert dat ook de landbouw erop vooruitgaat.
Uit een VvR-toets (Verklaring van Roermond) is gebleken dat door de onttrekking van landbouwgronden buiten de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) het productiepotentieel met 600 procentpunten daalt.
Tegelijkertijd wordt een kwaliteitsimpuls gegeven aan de resterende hectaren, met name door aanleg van peilgestuurde drainage. Daardoor stijgt het productiepotentieel met 750 procentpunten. Het project pakt dus goed uit voor de land- en tuinbouw.
De totale oppervlakte van het beekdal bedraagt zo’n 1.800 hectare. De herinrichting vindt gefaseerd plaats. Het deelgebied De Haag wordt als eerste aangepakt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer