Extra ronde groene diensten

Vorden - Natuurlijk Platteland Oost stelt een nieuwe extra inschrijvingsronde open voor boeren in Overijssel die groene en blauwe diensten willen verrichten.

De koepelorganisatie van agrarische natuurverenigingen heeft 8 miljoen euro extra subsidie toegezegd gekregen van provincie Overijssel en de gemeenten. Met dat geld kunnen de wachtlijsten worden weggewerkt die inmiddels in een derde van de gemeenten zijn ontstaan. Daarnaast kunnen boeren zich opgeven die zich nog niet eerder hebben gemeld bij hun agrarische natuurverenigingen. Het betreft contracten met een looptijd van twintig tot dertig jaar.
Voorzitter Jos Roemaat van Natuurlijk Platteland Oost is content met de belangstelling voor de groene en blauwe diensten. De afgelopen tijd zijn voor het project in Overijssel ruim tweeduizend contracten afgesloten. Hiervoor is gedurende de looptijd in totaal zo’n 60 miljoen euro beschikbaar uit provinciale en gemeentelijke fondsen.

Laagdrempelig

Dat de groene en blauwe diensten niet kunnen worden ondergebracht in het Europees landbouwbeleid ziet Roemaat niet als een nadeel. ‘Al zou het mooi zijn als het wel kan. Maar dan loopt het via de fondsen voor plattelandsgelden en gaat het ten koste van andere projecten. De regelingen die we nu aanbieden zijn laagdrempelig en flexibel. Er is ook draagvlak voor.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer