Evers Agro kijkt anders naar gras

Goed en veel gras bespaart krachtvoerkosten. Bovendien benut je met goed grasland mineralen beter, wat ruimte geeft voor meer koeien. Reden genoeg voor Evers Agro om op de ATH een complete graslandverzorgingslijn onder de aandacht te brengen. Dit wordt gecombineerd met een aantal praktijkdemonstraties deze nazomer.

De verfijnde messen aan weerszijden van de beluchter geven de bodem ruimte en zuurstof. Beworteling en waterhuishouding herstellen zich en gras groeit weer als vanouds.

Ruig met gras

Waar akkerbouwers de producten op hun akkers bijna behandelen als eigen kinderen, springen melkveehouders in het algemeen ruiger om met gras. Maar met het toenemende belang van kringloopdenken en voer van eigen land halen lijkt de tijd van ‘ach, volgend jaar wordt het vanzelf weer eens groen’ een beetje voorbij.
Horenberg heeft de complete graslandverzorgingslijn van Evers Agro in zijn pakket. Die lijn is vooral gericht op graslandonderhoud. Waar de eerste machine, de graslandbeluchter, stopt op 15 centimeter diepte, begint de tweede: de graslandwoeler. Deze machine gaat bodemverdichtingen tot bijna een halve meter onder de grond te lijf.
Dan is er nog de Grass Profi, de machine die in één werkgang goed gras prikkelt tot groei, slecht gras en onkruid verwijdert, de grasmat egaliseert, rolt en desgewenst het grasland doorzaait. Een flinke besparing ten opzichte van vier afzonderlijke werkgangen of complete graslandvernieuwing.

Akkerbouwmatig gras telen

De toenemende aandacht voor gras maakt melkveehouders nieuwsgierig naar mogelijkheden om bodem en blijvend grasland beter te verzorgen. Daarom organiseert Evers Agro deze nazomer een serie demonstraties met de drie genoemde machines. Dat gebeurt in samenwerking met vijftien mechanisatiebedrijven verspreid over Nederland.
‘Melkveehouders zijn nieuwsgierig, maar ook terughoudend ten aanzien van een meer akkerbouwmatige manier van werken. Daarom zeggen ze: ‘Eerst zien, dan geloven.’ Die mogelijkheid gaan we bieden’, vertelt Dennis van de Boom van Evers Agro. Waar en wanneer de demonstraties zijn, is te vinden op www.eversagro.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer