Conflict+Oekra%C3%AFne+houdt+druk+op+tarwemarkt
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Conflict Oekraïne houdt druk op tarwemarkt

Op de internationale markten zijn de laatste dagen de tarwenoteringen gestegen vooral als gevolg van de spanning in Oekraïne.

Handelaren gaan er vanuit dat het oplopende conflict tussen Rusland en Oekraïne verdere uitbreiding van handelssancties tot gevolg kan hebben.

De stijging van de noteringen staan haaks op de uitstekende oogstprognoses voor tarwe, meldt RVO in het weekbericht granen.

104 miljoen ton graan

Met name vanuit het Zwarte Zeegebied komen overigens wel positieve berichten over de opbrengsten. De Russische Grain Union heeft de totale graanoogst in Rusland aangepast tot 104 miljoen ton ten opzichte van 92,4 miljoen ton vorig jaar.

De tarweoogst in Rusland gaat uitkomen op ongeveer 60 miljoen ton. Daarvan zou 22 miljoen ton beschikbaar zijn voor export. Van oogst 2013 exporteerde Rusland 18,4 miljoen ton tarwe.

Oogst Oekraïne

Het ministerie van Landbouw in Oekraïne meldde deze week dat in het land al 24,4 miljoen ton tarwe en 9,2 miljoen ton gerst is geoogst. Dit terwijl eerder oogstprognoses nog uitgingen van een totale tarweoogst van 21,5 miljoen ton en 8,0 miljoen ton gerst.

Weer

 • Woensdag
  17° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer