LTO: peil Middelblok aanpassen

LTO Noord Krimpenerwaard wil dat hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard het waterpeil in polder Middelblok bij Gouderak alsnog aanpast.

LTO%3A+peil+Middelblok+aanpassen
© Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Het waterschap wil de huidige peilen voor de komende vijf jaar flexibel handhaven tussen 2,53 meter onder NAP en 2,48 meter onder NAP.

Volgens LTO Noord heeft het peilgebied de bestemming agrarisch. Daarom moet Schieland en de Krimpenerwaard de landbouwkundige peilbesluiten hanteren volgens de benadering 'peil volgt functie'.

'Er kan niet vooruit gelopen worden op mogelijke toekomstige ontwikkelingen in het peilgebied', schrijft de afdeling in een reactie op het peilbesluit.

Daarmee doelt LTO Noord op de aanleg van 2.250 hectare Ecologische Hoofdstructuur (EHS) in de Krimpenerwaard waarvan een deel in Middenblok komt. Daarbij wordt van de agrarische sector 'een grote inspanning gevraagd, namelijk zelfrealisatie tot zo mogelijk 30 procent', aldus LTO Noord Krimpenerwaard.

Inspanning

Behoud van draagvlak voor de natuurdoelstelling binnen de agrarische sector is dan noodzakelijk en dit is onlosmakelijk verbonden met de ontwikkelingsmogelijkheden voor de agrarische sector buiten de EHS, schrijft de afdeling verder.

Niet aanpassen en uitvoeren van peilbesluiten zal de agrarische sector beperken in haar ontwikkelingsmogelijkheden en economisch duurzame bedrijfsvoering, verwacht de LTO-afdeling. Het waterpeil volgt dan de inklinking in het gebied ofwel de drooglegging blijft gehandhaafd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer