Biodiversiteit+ label in de maak

De ontwikkeling van een Biodiversiteit+ label vindt plaats in een samenwerkingsproject van NAJK, Stichting Rietgors, adviesbureau CREM, Stichting Milieukeur (SMK) en diverse ketenpartijen.

Biodiversiteit%2B+label+in+de+maak
© Provincie Zuid-Holland

Het gaat hierbij om een onderscheidend certificaat dat volgens de deelnemende partijen kansen creëert voor de boer die bewust aandacht besteedt aan biodiversiteit.

Het label garandeert de inspanningen op het gebied van biodiversiteit in de fruitteelt, akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt of rundveehouderij. Het certificaat voegt daardoor een meerwaarde toe aan het product en het agrarisch bedrijf.

Europese Commissie

De initiatiefnemers van het label hebben een selectie gemaakt van de criteria van het Biodiversiteit+ label en deze aangemeld bij de Europese Commissie in Brussel.

Deze selectie geldt als alternatief voor de ‘standaard’-vergroeningsmaatregelen die de Europese Unie (EU) stelt voor het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Vergroeningseisen

Na goedkeuring betekent het volgens de deelnemende partijen dat boeren aan deze biodiversiteitscriteria, onderdeel van de GLB-vergroeningseisen, voldoen. Ze ontvangen daarvoor een speciaal Biodiversiteit+ GLB certificaat.

'Het voordeel daarvan is dat ondernemers kunnen kiezen hoe ze invulling geven aan de GLB-vergroening. Over drie maanden weten we of de EU de aanmelding heeft erkend', stelt voorzitter Janneke Zevenbergen van Stichting Rietgors.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer