'Natuurparken Overijssel moeten groter'

Om de toekomst van de Nationale Parken in Overijssel zeker te stellen moeten ze uitbreiden. Dat adviseert een adviescommmissie van provincie Overijssel dat de afgelopen maanden onderzoek heeft gedaan naar de toekomst van de Nationale Parken.

Volgens de commissie kunnen de parken alleen openblijven voor publiek als zij hun basis verbreden. Het voortbestaan van de openbare functie van parken zoals de Weerribben-Wieden en de Sallandse Heuvelrug loopt gevaar, omdat rijksoverheid en provincie steeds minder geld overhebben voor de exploitatie.

Gevolg is dat organisaties als Staatsbosbeheer steeds vaker voorzieningen moeten weghalen, zoals picknicktafels, aanlegsteigers en informatieborden. Ook zijn er zorgen over het onderhoud van fiets- en wandelpaden.

Dorpen

Het advies geldt vooral voor de Weerribben-Wieden. Aan de noordkant kan de Rottige Meente worden toegevoegd en aan de zuidkant kunnen Oldematen en Staphorsterveld worden bijgetrokken. Ook toeristische dorpen als Giethoorn, Blokzijl en Vollenhove moeten onderdeel worden.

Op die manier kun je het gebied makkelijker op de kaart zetten en meer mensen trekken, stelt de commissie voor. Met de extra inkomsten kunnen recreatieve voorzieningen in stand worden gehouden en worden verbeterd.

Avonturenpark

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug zou meer kunnen samewerken met Avonturenpark Hellendoorn. Daar komen vooral dagjesmensen op af, maar die zouden ook in het gebied willen overnachten en erop uit willen trekken in het natuurgebied.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer