Bemestingsrobot te zien op Aardappeldemodag in Westmaas

De Conver Greenbot werktuigdrager is als bemestingsrobot geschikt voor het toedienen van meststoffen in de aardappelteelt. Een prototype is 20 augustus te zien op de Aardappeldemodag bij PPO in Westmaas.
DeConver Greenbot is niet alleen geschikt voor vloeibare kunstmeststoffen, maar kan ook gebruik maken van reststromen. Reststromen zijn vaak te weinig geconcentreerd in nutriënten, dus te volumineus en daardoor te zwaar om bruikbaar te zijn in de huidige praktijk. Robotisering kan een oplossing bieden. Achter de Conver Greenbot is een precisiebemester te koppelen. Deze bemester kan zich op de kopakker vullen bij een docking station met twee voorrraadvaten, bijvoorbeeld één met de dunne fractie van drijfmest en één met vloeibare kunstmest. De robot is zo te programmeren dat deze zich na elke omgang bijvult uit de voorraadvaten. Zo is het mogelijk met reststromen zonder emissie en plaatsspecifiek te bemesten in de wortelzone en zonder structuurbederf.
Het prototype van de bemestingsrobot, geschikt voor toediening van twee meststoffen in de aardappelteelt in twee ruggen, is van 10 tot 19 uur te zien te zienin Westmaas.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer