Nominaties+voor+ATH%2Dinnovatieprijs
Nieuws
© nieuwe oogst

Nominaties voor ATH-innovatieprijs

Standhouders op AgroTechniek Holland (ATH) in Biddinghuizen hebben zo’n tachig noviteiten ingediend voor de Bronzen Sikkel, een innovatieprijs die door een jury wordt toegekend. Twaalf inzendingen zijn genomineerd.

Alle deelnemers dingen met hun innovaties mee naar deze prijs. De innovaties bestrijken een breed terrein en zijn interessant voor zowel akkerbouwers en veehouders als loonwerkers.

Een vakjury bekeek de inzendingen en beoordeelde in welke mate deze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector.

De top 12

Zij nomineerden, op alfabetische volgorde, de volgende noviteiten:
· Adler modderschaaf in combinatie met een veegmachine voor het schoonmaken van de openbare weg. Ook tegen modder die vast op het wegdek zit.
· Beerenpoot Stalinrichting combineert met de Combi-boxdek de beste eigenschappen van diepstrooisel en matras.
· Conver heeft de Greenbot ontwikkeld, een zelfrijdende cabineloze trekker die wordt aangestuurd met gps-technologie van Probotic.
· Homburg Holland toont de iPad-besturing voor de Rapid A 400-800S en Temp 6-8 rijenzaaimachine van Väderstad.
· JG Metaal komt op de markt met een elektrisch aangedreven selectiewagen. De machine heeft voorop twee rupsstellen.
· John Deere Organic Nutrient Management maakt het mogelijk om exact drijfmest te doseren op basis van real time gemeten gehaltes.
· Lely Control is een nieuwe manier van besturen van de Lely Juno voerschuiver en Lely Discovery mobiele stalreiniger.
· Multi Tool Trac is de eerste elektrische trekker met spoorbreedteverstelling en vijf posities voor het monteren van werktuigen en gereedschappen.
· New Holland realiseert met de Triple-Clean-zeefkast een tot 15 procent betere reinigingscapaciteit van de maaidorser.
· Schuitemaker Exacta 870 zodebemester met gps-systeem en 24 secties die met perslucht zijn af te sluiten.
· Vicon Extra 332XF FlexiSwat frontschijvenmaaier, met een werkbreedte van 3,20 meter, die het gras breed en op een zwad kan afleggen.
· Weidemann 1160 eHoftrac volledig elektrische minishovel met prestaties die vrijwel gelijk zijn aan de dieselvariant 1160CX35.

Juryleden

De vakjuryleden zijn Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie), Hessel Doornbos (Agrio/Agrapower), Wim Claessens (Cumela/Grondig), Han Reindsen (AgriPers/LTO/Nieuwe Oogst) en Leo Tholhuijsen (Reed Business/Trekker/Boerderij).

Op de eerste beursdag, woensdag 10 september, maakt de jury bekend welke van deze genomineerden de winnaar wordt van de Bronzen Sikkel 2014.

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer