Bestemmingsplan Westerveld gerepareerd

Gemeente Westerveld gaat het bestemmingsplan buitengebied repareren. Hoe de aanpassing er gaat uitzien en wanneer het bestemmingsplan weer functioneert, kan wethouder Klaas Smidt nog niet zeggen.

De Raad van State vernietigde het plan vorige week omdat het botste met de Natuurbeschermingswet.

Door de uitspraak zijn veehouders die in de nabijheid van natuurgebieden hun bedrijf willen uitbreiden voorlopig aangewezen op de bestemmingplannen uit een van de vier fusiegemeenten waaruit Westerveld is ontstaan.

Gemeenteraad

'Maar we blijven vergunningen afgeven op die basis', stelt Smidt. De vorige bestemmingsplannen buitengebied stammen uit de jaren negentig en bieden minder ontwikkelingsruimte dan het bestemmingsplan dat vorig jaar unaniem door de gemeenteraad werd aangenomen.

Smidt is teleurgesteld in de uitspraak van de Raad van State. 'We waren immers op de goede weg. Daarom zoeken we de oplossing ook in die richting.'

Geen significante effecten

Veehouders in Westerveld moesten tot voor kort aantonen dat hun bouwplan geen significante effecten had op natuurgebieden. De Raad van State vindt dat de Natuurbeschermingswet die ruimte niet biedt.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer