Toelatingen en uitbreidingen Ctbg

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctbg) laat het middel Atlantis OD toe als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van van wintertarwe, winterrogge en triticale. Dat heeft het college gisteren bekendgemaakt.

Toelatingen+en+uitbreidingen+Ctbg
© Nieuwe Oogst

Een andere toelating betreft Solofol, een schimmelbestrijdingsmiddel in de onbedekte teelt van druiven. Het Ctgb heeft daarnaast een fiat gegeven aan Novagib, dat als groeiregulator dient voor appels en peren.

Verder is er een toelating voor Florissant 520 ter bestrijding van bacteriën in water in oogstbakken en bloemfusten.

Hyperclean

Ook Hyperclean is toegelaten. Dit middel is voor de bestrijding van bacteriën, gisten en virussen op oppervlakken en materialen in kassen en andere teeltruimten. Dit middel mag niet worden gebruikt tijdens de teelt.

Ook is er een toelating voor Actisan, ter bestrijding van bacteriën en gisten in het strooisel en ligbed van rundvee, schapen, geiten, varkens en pluimvee.

Uitbreidingen

Voor Amistar Top geldt een uitbreiding. De uitbreiding betreft de toepassing als schimmelbestrijdingsmiddel in de teelt van suikerwortel, wortelpeterselie en pastinaak en onbedekte teelt van courgette, knolselderij, bleekselderij, knolvenkel, bloemisterijgewassen, vaste planten, sierkool en buxus.

Ook geldt een uitbreiding voor Orvego, een schimmelbestrijdingmiddel in de vollegrondsteelt van prei.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer