Dikke acht

Onze leden zijn zeer tevreden over de wijze waarop we als LLTB zijn omgegaan met het concept Provinciaal Omgevingsplan Limburg, het POL2014. Uit de evaluatie onder de bijna 500 leden die een van de negen ledeninformatiebijeenkomsten hebben bijgewoond, blijkt dat zij onze inzet met een dikke acht waarderen.
Veel leden hebben bij de open vraag aangegeven dat het POL goed is opgepakt door de medewerkers van LLTB en Arvalis. Mooi om te horen dat ons harde werken wordt gewaardeerd.
Die goede beoordeling houdt natuurlijk ook verband met het feit dat onze land- en tuinbouw in het POL de waardering heeft gekregen die het verdient. We hebben al in de totstandkoming van het concept-POL resultaten geboekt. Nu is het nog even afwachten wat de provincie met onze gedetailleerde inbreng doet.
Een lid ging nog een stapje verder en gaf aan dat de door de LLTB geboden oplossingen alleen zouden moeten gelden voor LLTB-leden, zij betalen er immers voor. Tja, het is helaas waar dat ook de freeriders van onze inspanningen profiteren. Maar het is ook een kans om hen te laten zien dat het lidmaatschap in dit dossier tot op bedrijfsniveau voordelen heeft geboden.
Dus praat erover met de buurman die geen lid is! En hou hem voor, dat het steeds belangrijker wordt om als agrarische sector onze stemmen te bundelen. De komende maanden gaan we ons overigens beraden op een stevige wervingscampagne.
Enkele leden hebben aangegeven dat de EHS-verschillenkaart niet altijd op perceelsniveau voldoende duidelijk was. Dit is mogelijk te wijten aan de te trage internetverbinding. Hier mag de overheid ook nog eens aan wat doen, aldus een lid. Ook hier zijn we als LLTB mee bezig, ook al is het een weerbarstige materie. Het buitengebied dreigt met de voortgaande digitalisering steeds meer op achterstand te komen.
Heel Nederland op vakantie, maar onze boeren en tuinders blijven wel gewoon voedsel, bloemen en planten produceren. En natuurlijk blijven we ook alert op de reactie van de provincie op onze inbreng.

Henny Hartmann,

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer