Diefstal bij boer in 2014 gestegen

In de regio’s Midden- en West-Brabant is in 2014 tot nu toe al 70 keer aangifte gedaan van dieseldiefstal, tegenover 76 keer in heel 2013. Boeren, loonwerkers en transportbedrijven zijn steeds vaker het slachtoffer van dieseldieven. Volgens brancheorganisatie Cumela Nederland gaat om duizenden liters per diefstal.
De leden van Cumela Nederland lijden door diefstal jaarlijks een schade van bijna 5 miljoen euro. Meer dan een derde van de bedrijven is in ruim twee jaar tijd geconfronteerd met diefstal van diesel.
De grootste schadepost ontstaat echter door diefstal van machines, rijplaten en andere roerende zaken. Dit blijkt uit een enquête onder leden van Cumela.
Ook het percentage van bedrijven die sinds 2012 met andere vormen van diefstal te maken hebben gehad, is hoog. Zo heeft 3 procent van de bedrijven te maken gehad met de diefstal van een trekker en ook 3 procent met de diefstal van een grondverzetmachine.
Bij 5 procent zijn de afgelopen twee jaar hijs- en hulpmiddelen gestolen, bij 9 procent zijn rijplaten ontvreemd en bij 18 procent is gereedschap gestolen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer