Tiendweg-West op de schop

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard gaat de verkeerssituatie van de Tiendweg-West tussen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek aanpakken.

'We hebben geconstateerd dat op deze weg veel fietsers en auto's tegelijkertijd rijden, vooral in de spits. Naast een grote hoeveelheid sluipverkeer, rijden veel automobilisten ook te hard. Dat zorgt ervoor dat de fietsers zich onveilig voelen', legt projectleider Marco Weijland uit.

Het hoogheemraadschap gaat daarom de hoeveelheid doorgaand verkeer terugdringen en de snelheid aanpakken om de verkeersveiligheid van de Tiendweg voor in het bijzonder de fietsers te verbeteren.

Maatregelen

Hiervoor neemt het waterschap een aantal structurele maatregelen op de Tiendweg-West. Er worden busdrempels aangelegd om de snelheid te verlagen en sluipverkeer tegen te gaan.

Neemt het aantal weggebruikers te weinig af dan beslist het hoogheemraadschap of er alsnog een dynamische afsluiting (een beweegbare paal) op de Tiendweg-West in de spits wordt geplaatst.

Uitgewerkt en uitgevoerd

Het plan is vastgesteld door het dagelijks bestuur in de vergadering van 15 juli. Het wordt nu samen met de gemeente verder uitgewerkt en uitgevoerd. De bedoeling is dat de drempels in 2014 worden geplaatst.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer