Centrum voederwinning ligt in Zuid-Duitsland

Tijdens de perspresentatie, vorige week bij de Claas-fabriek in Bad Saulgau, werden door Claas in totaal 39 nieuwe voederwinningsmachines gepresenteerd. Onder andere 28 nieuwe modellen van de Disco-schijvenmaaiers, uitgerust met de nieuwe Max Cut-maaibalk.
Op de Claas-locatie in Bad Saulgau is onder andere het kennis- en ontwikkelcentrum gevestigd en dat is geen toeval. In het gebied vindt veel voederwinning plaats. Volgens Claas wordt wereldwijd 10 procent van alle voederwinningsmachines in een straal van 200 à 250 kilometer rond Bad Saulgau afgezet.
Claas heeft de fabriek in Bad Saulgau in 1969 overgenomen van Josef Bautz Landmachinenfabriek. Het was destijds een logische voortzetting van de toenmalige bouw van strobinders en persen. Na de overname zijn daar meer Claas-producten bijgekomen.
Er zijn nu in Bad Saulgau vijf montagelijnen voor harken, maaiers, schudders, ladewagens en componenten voor maaiers. Afhankelijk van het aantal onderdelen aan een machine (500 tot 5.000) duurt de montage van een machine 3,51 tot 22,36 uur. Op de 17 hectare grote locatie werken zo’n 550 medewerkers.
De afgelopen drie jaar heeft Claas zo’n 20 miljoen euro geïnvesteerd in voederwinningstechniek. De jongste investering van Claas is Halle 9. Het is een modern ontwikkelcentrum voor voederwinningstechniek wereldwijd. Doel is onder andere om de ontwikkeltijd van nieuwe machines te verkorten. Nu al heeft Claas een jong productprogramma.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer