Konijnenmotie uitdaging sector

Een goedgekeurde motie van Tjeerd van Dekken (PvdA), enkele weken geleden in de Tweede Kamer, is een uitdaging voor de konijnensector.
In de motie van Van Dekken werd gesteld dat het wenselijk is om alle diercategorieën konijnen zo min mogelijk individueel te huisvesten. Hij wil dit zo snel mogelijk in wetgeving vastleggen.
Belangrijke voorwaarde is dat deze semigroepshuisvesting, oftewel parkhuisvesting, voor moederdieren en groepshuisvesting voor vleeskonijnen pas in de nationale wetgeving wordt vastgelegd, wanneer uit onderzoek blijkt dat in dit systeem een goed niveau van de gezondheid van jonge konijnen mogelijk is.
Sjef Lavrijsen, voorzitter van de LTO-vakgroep Konijnenhouderij, kan zich in grote lijnen vinden in de motie van Van Dekken. Als de sector voldoende tijd krijgt om onderzoek te doen en om het nieuwe huisvestingsysteem te implementeren moet dit realiseerbaar zijn.
Eenzelfde puntensysteem als in de huidige welzijnsverordening is goed voor de praktische uitvoering en voor de controle.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer