Leden ontmoeten leden

De LLTB is zich de laatste jaren steeds meer gaan richten op zakelijke onderwerpen. De bijeenkomsten die we organiseren gaan over onderwerpen die te maken hebben met de bedrijfsvoering. Prima, dit is belangenbehartiging.
Bedrijven worden gerund door mensen. En ook voor de mens, de sociale kant van het ondernemen, moet aandacht zijn. Nu krijgt de sociale kant van de LLTB een nieuw gezicht. Voor specifieke doelgroepen gaan we ledenbijeenkomsten en activiteiten organiseren, gericht op de mens.
‘De maatschappij verzakelijkt en individualiseert’, wordt met enige regelmaat gezegd. Natuurlijk zit hier een kern van waarheid in. Het wordt allemaal wat zakelijker en afstandelijker. Maar dit hebben we zelf in de hand, we kunnen er zelf wat aan doen.
Als je het met iemand oneens bent, kun je daar via een e-mail veel woorden aan vuilmaken. Vaak wordt het probleem daarmee alleen maar groter. De moeite nemen om met elkaar in gesprek te gaan en het probleem te bespreken leidt tot wederzijds begrip. De kans is dan veel groter dat je samen een oplossing vindt voor het discussiepunt of probleem. Hieruit blijkt dat ondanks de maatschappelijke verandering de mens behoefte heeft aan persoonlijk contact. We zijn van oorsprong tenslotte kuddedieren.
De behoefte aan persoonlijk contact, daar wil de LLTB mede invulling aan geven. Onder de noemer ‘Leden ontmoeten leden’ houden we een aantal keer per jaar bijeenkomsten en activiteiten. Dit jaar hebben we voor drie doelgroepen een bijeenkomst op de planning staan.
De eerste ‘Leden ontmoeten leden’-bijeenkomst voor de doelgroep ‘oud’-leden en bedrijfsleden boven de 60 jaar, staat gepland op 2 juli. De leden uit deze doelgroep hebben daarvoor al een uitnodiging gehad. Na de zomer volgt een bijeenkomst voor leden met ziekte of beperking. Later dit jaar willen we iets organiseren voor bedrijfsbeëindigers.
Heeft u suggesties voor of ideeën bij het thema ‘Leden ontmoeten leden’, dan horen we dat natuurlijk graag. De LLTB is er voor de belangenbehartiging, de zakelijke kant, maar ook voor de mens, de sociale kant. Graag tot ziens op een van de ‘Leden ontmoeten leden’-bijeenkomsten.

Adriën van Haperen,

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer