Frames en uiers sterk bij dochtergroepen

Atwood en de wat oudere dochters van Norwin wisten vanmorgen te imponeren tijdens het eerste deel van de dochtergroepenpresentatie van de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM).

Frames+en+uiers+sterk+bij+dochtergroepen
© Nieuwe Oogst

De groep van Maple-Downs-I G W Atwood bestond uit echte showkoeien. Melktypische koeien met veel lengte, een spijkerhard beenwerk en vast aangehechte uier. Wel zouden de kruisen wat hellender mogen.

Ook de wat oudere dochters van RH Norwin imponeerden op framegebied. Koeien met fraaie frames en een goed beenwerk, dat een tikkeltje grof is. De uiers zijn vast aangehecht en fraai beaderd.

HJR Windstar liet eveneens een goede sterke en degelijke koeien zien. De vooruiers zouden hier wat vaster mogen worden aangehecht. Ook kan de groep uniformer.

Robotkoeien

De groep van Midwolder Goldmar was juist iets stijlvoller. Wel zijn de koeien met wijde spenen echte robotkoeien. Ze ogen wat smal in de voorhand. Verder beschikken deze koeien over veel lengte in het kruis. De uiers zouden wel wat vaster aangehecht mogen zijn.

Die wijde speenplaatsing was eveneens waarneembaar bij de groep van Vendairy Wonder. Dat zijn degelijke en goed ontwikkelde koeien met beste frames en goede, droge benen.

De stier Bookem, die deze dag het spits afbeet, toonde veel lengte en uiers die vast en voor lang zijn aangehecht. De kruisen zijn breed. Wel kan ze wat krachtiger in de bovenbouw.

Uniformiteit

De groep van Gansey's Leonidas, geselecteerd uit elf dochters op negen bedrijven, blonk vooral uit in uniformiteit. KI Kampen toonde hier jeugdige vaarzen me veel uniformiteit en hoog aangehechte achteruiers.

De grote dochters van Etaregge Booklyn beschikken over beste frames. Krachtpatsers. Wel zouden de uiers vaster aangehecht mogen worden.
De nazaten van Aurora Jeroen waren juist niet extreem groot. Wel zijn dit melkkoeien met mooie frames en veel lengte in het kruis. De uiers zouden hoger kunnen worden aangehecht.

Degelijke koeien

Talentino liet een fraaie groep koeien zien. Het zijn sterke koeien met beste frames, goede kruisen en iets rechte benen. Ze hebben wel weg van Kian, de vader van deze stier.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer