Dijksma staat achter uitspraken Paul

De Inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) mag stevige uitspraken doen over verduurzaming van de veehouderijketen. Dat vindt staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).

Dijksma+staat+achter+uitspraken+Paul
© Dirk Hol

Half maart plaatste Het Financieele Dagblad een interview met inspecteur-generaal Harry Paul.

Daarin uitte hij kritiek op de manier waarop in de veehouderijketen wordt omgegaan met voedselveiligheid en pleitte hij voor een strenger beleid.

Schadelijk voor imago

De VVD-fractie in de Tweede Kamer meent dat de uitspraken van Paul schade kunnen toebrengen aan het imago van de sector. In vragen aan Dijksma stelde de VVD dat het niet zijn taak is om als hoofd van een uitvoerend orgaan uitspraken te doen over beleid.

De staatssecretaris ziet dat anders. ’Ik vind het belangrijk dat de Inspecteur-Generaal van de NVWA als toezichthouder reflecteert op ontwikkelingen en dilemma's die de borging van de voedselveiligheid in Nederland aangaan’ schrijft ze aan de Kamer.

Modern en professioneel

Paul mag daarbij ook actief naar buiten treden. 'Dit past bij een moderne en professionele toezichthouder’, stelt Dijksma. Ze geeft aan dat alle uitspraken in lijn waren met het kabinetsbeleid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer