Stichting helpt internationaliseren

De tuinbouwsector wil met de stichting Dutch Horticultural Trade Board (DHTB) bedrijven helpen een positie op te bouwen in het buitenland.


De stichting, waarin het tuinbouwbedrijfsleven, Wageningen Universiteit en de overheid samenwerken, is door Greenport Holland in het leven geroepen.
Voor de eerste drie jaar van haar bestaan denkt de stichting 1,5 miljoen euro steun nodig te hebben. Daarna moet volgens de plannen DHTB zichzelf kunnen bedruipen omdat bedrijven bij de stichting diensten afnemen.

Financiering

Voor de financiering heeft DHTB bij het Productschap Tuinbouw (PT) aangeklopt voor 280.000 euro subsidie. Daarnaast steken de overheid en Wageningen Universiteit geld in het project.
Zij doen dat door ieder een fte ter beschikking te stellen. Gerekend wordt dat elke kracht 100.000 euro kost. In dit bedrag zijn alle bijkomende kosten, zoals huisvesting, vaste reiskosten, inbegrepen.
De commissies Sierteelt en Groen en Voedingstuinbouw van het PT beslissen volgende week over de aanvraag. Bij goedkeuring dragen de sierteelt en boomkwekerij 220.000 euro bij en de groentesector 60.000 euro.

Kleinschalig

Door hun kleinschaligheid is internationalisering voor veel bedrijven, waaronder teeltbedrijven, een lastige opgave, motiveert DHTB de doelstelling.
De trade board wil deze bedrijven helpen door onder andere marktinformatie aan te leveren of de internationale marketing te verzorgen. Dit moet de internationale concurrentiepositie van Nederland versterken en de export van kennis en ondernemerschap bevorderen.
FloraHolland en de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland hebben de aanvraag voor DHTB bij het PT ingediend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer