Spooknota’s en ongewenste reclame beperken

Wij krijgen regelmatig opmerkingen van onze leden dat ze ongewenste reclame en spooknota’s ontvangen. Het gaat om spooknota’s van het Nederlandse Bedrijven Register (NBR) en Grond Registratie Nederland.
Er wordt een aanbieding verstuurd die lijkt op een factuur. Het is echter geen factuur en er is dus geen betalingsverplichting. In de kleine letters is te lezen dat dit een aanbod is en dat pas een overeenkomst tot stand komt, indien u overgaat tot betaling van de spooknota. Leden doen er goed aan binnenkomende nota’s goed te controleren.
Op www.fraudemeldpunt.nl staan diverse werkwijzen en voorbeelden van spooknota’s vermeld, maar ook tips om fraude te voorkomen. Door de verplichte inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) kunnen ook commerciële bedrijven uw gegevens opvragen. Basisgegevens van ondernemingen moeten volgens de wet geregistreerd staan in het Handelsregister. Omdat het Handelsregister een openbaar register is, zijn deze gegevens zichtbaar voor goedwillende en kwaadwillende bedrijven. Ze kunnen dus voor mailings en andere marketingacties worden gebruikt.
Bij de inschrijving bij de KvK kunnen ondernemers aangeven dat het adres niet mag worden verkocht voor commerciële doeleinden. Is uw bedrijf ingeschreven, maar heeft u bovenstaande nog niet geregeld, dan kunt u per e-mail of brief de non-mailing-indicator aanvragen bij uw Kamer van Koophandel. Vermeld daarbij uw KvK-nummer.
Meer informatie over het niet verstrekken van gegevens voor commerciële doeleinden, het instellen van het postfilter, het Bel-me-niet Register en de non-mailing-indicator kunt u vinden op www.kvk.nl > inschrijven en wijzigen > inschrijven bij de KvK > handelsregister en persoonsgegevens > uw gegevens beschikbaar voor derden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer