Zorgen bij Schoon Water

Den Bosch - De partners in het project Schoon Water voor Brabant maken zich grote zorgen over de heretikettering van gewasbeschermingsmiddelen. ‘Vooral het toepassen van lage doseringssystemen dreigt onmogelijk te worden.’

Die zorg uit de Brabantse gedeputeerde Johan van den Hout. In het project worden tal van maatregelen getroffen die het gebruik, de emissie en de milieubelasting van gewasbeschermingsmiddelen verminderen.
Doel van de nieuwe etiketten is te komen tot een meer gestandaardiseerd systeem. Omdat de nieuwe etiketten focussen op een maximaal aantal toepassingen en een maximale dosering is het gevolg dat lage doseringssystemen dreigen te verdwijnen. Telers worden nu gedwongen meer middel in te zetten dan strikt noodzakelijk.

lage dosering

‘Vooral deze toepassing van lage doseringen zorgt ervoor dat de uitspoeling naar grond- en oppervlaktewater aantoonbaar sterk daalt. Vanuit Schoon Water pleiten we dan ook bij het rijk om deze fout te herstellen’, stelt Van den Hout.
Behalve de provinciebestuurder roepen ZLTO, Brabant Water, de Brabantse waterschappen en De Duinboeren op om de lage doseringssystemen te ontzien.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer