Aanmelden derogatie 2014 voor 14 juni

Bedrijven die derogatie willen aanvragen, dienen dit voor 14 juni aan te melden. Dit kan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). U moet dan natuurlijk wel aan alle voorwaarden voldoen.

Henk JonkmanVia de link ‘aanmelden voorzieningen derogatie 2014’ kunt u een melding indienen inzake de knelgevallen voor het niet voldoen aan minimaal 80 procent grasland en/of het gebruik van fosfaatkunstmest.
Ook hier moet u een aantal stappen doorlopen en een soort webmelding via TAN-codes versturen. Belangrijk is dat alleen deze afwijking is toegestaan indien u voor 21 maart 2014 een financiële verplichting bent aangegaan voor meer dan 20 procent maïs of bouwland. U moet daarvoor ook bewijsstukken per post of via deze webmelding naar RVO versturen. Hieronder ziet u van de website van RVO een omschrijving van die bewijsstukken.
Hoe toon ik aan dat ik voor 21 maart 2014 financiële verplichtingen ben aangegaan voor het telen van een gewas op bouwland, waardoor 80 procent grasland niet haalbaar is?
Met schriftelijke bewijsstukken die aantonen dat de verplichting voor die datum is aangegaan. Voorbeelden zijn pakbonnen of facturen voor zaaizaad, facturen van loonwerkers die grasland hebben vernietigd of maïs hebben ingezaaid, pacht-, huur- of andere overeenkomsten voor grond. Deze zijn vormvrij; de enige eisen zijn dat duidelijk moet zijn wat de verplichting inhoudt en op welke datum die is aangegaan.
Alleen een bestelbon van voor 21 maart 2014 is niet voldoende. Een bestelbon van voor 21 maart 2014 in combinatie met een pakbon of factuur van na 21 maart 2014 is wel voldoende. U moet dan beide bewijsstukken uiterlijk 13 juni 2014 met uw aanmelding voorzieningen derogatie 2014 meesturen.

Fosfaatkunstmest

Hoe toon ik aan dat ik voor 1 mei 2014 financiële verplichtingen ben aangegaan voor de aankoop van fosfaatkunstmest?
Met schriftelijke bewijsstukken die aantonen dat de verplichting voor die datum is aangegaan. Voorbeelden zijn pakbonnen of facturen. Deze zijn vormvrij; de enige eisen zijn dat duidelijk moet zijn wat de verplichting inhoudt en op welke datum die is aangegaan.
Alleen een bestelbon van voor 1 mei 2014 is niet voldoende. Een bestelbon van voor 1 mei 2014 in combinatie met een pakbon of factuur van na 1 mei 2014 is wel voldoende.
Alleen als u na 15 mei 2014 fosfaat uit kunstmest gebruikt, moet u de bewijsstukken uiterlijk 13 juni 2014 met uw aanmelding voorzieningen derogatie 2014 meesturen. Als u voor 16 mei 2014 fosfaat uit kunstmest heeft gebruikt, bewaart u de bewijsstukken in uw eigen administratie.
Overleg inzake bovenstaande bewijsstukken bijvoorbeeld met de loonwerker. Uit de praktijk komen we verschillen zaken tegen hoe loonbedrijven opdrachten of bestellingen verwerken.
Wilt u derogatie of een van de voorzieningen aanvragen en heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met een adviseur van LTO Noord Advies.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer