Vechtstromen buffert water tegen overlast

Om benedenstroomse landbouwpercelen te beschermen tegen wateroverlast, zet waterschap Vechtstromen het gebied Roonboom in als waterbuffer.

De maatregel bij Gees in Zuidoost-Drenthe volgt op de aanhoudende overvloedige neerslag van deze week. De buffer ontlast het benedenstrooms gelegen Loodiep, waardoor landbouwgronden daar makkelijker water kunnen kwijtraken.

De beschikbare ruimte voor wateropvang in het gebied wordt vooralsnog niet volledig ingezet. Zo blijft er opvangcapaciteit over om wateroverlast bovenstrooms tegen te gaan voor het landbouwgebied en het bebouwde gebied van Gees, mocht dit nodig zijn met het oog op de neerslag die nog gaat vallen.

Doorvoer

Het gebied Steigerwijk in Dalerpeel wordt ingezet om water doorheen te voeren. Met deze maatregel is op dit moment het waterpeil in het bovenstroomse gebied onder controle, stelt Vechtstromen.

Als het nodig is wordt hier later ook water vastgehouden om overlast in het gebied rond Slagharen tegen te gaan. Dat is ook mogelijk op het landgoed de Groote Scheere in gemeente Hardenberg.

Vecht

Het peil in de Overijsselse Vecht blijft stijgen en stroomt het winterbed in, waarschuwt het waterschap. Campinghouders en andere grondgebruikers langs de Vecht zijn geïnformeerd over de situatie met het water.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer