Vechtstromen past onderhoud aan

Waterschap Vechtstromen gaat het eigen onderhoud aan taluds van watergangen in het werkgebied beperken.

Grondeigenaren die aan sloten, kanalen of waterbekkens zitten die niet onder het primaire watersysteem vallen, moeten het onderhoud in de toekomst zelf verzorgen.

De plannen van Vechtstromen staan in de visie ‘Omvang en onderhoud watersysteem’ die vorige week is vastgesteld. Voor de concrete uitwerking voert het waterschap nog overleg met belanghebbenden.

Niet overeenkomen

De aanpassing is nodig omdat de onderhoudschema's van de voormalige waterschappen Velt en Vecht en Regge en Dinkel niet overeenkomen.

Met de nieuwe onderhoudsvisie ontstaat eenduidigheid in de werkwijze en uitgangspunten voor het onderhoud aan de wateren. De nieuwe visie past volgens Vechtstromen goed in de huidige tijd. Overheden focussen zich hierbij meer op hun kerntaken. Hierdoor ontstaat naar verwachting een doelmatigheidswinst.

Samenspraak

De uitwerking van de visie gebeurt stapsgewijs, en zo veel mogelijk in samenspraak met de omgeving. Gedurende het proces worden belanghebbenden via intensieve consultatie nauw betrokken bij de uitwerking van de visie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer