Bollentelers Hardenberg sluiten convenant

Een spuitvrije zone van 5 meter in de buurt van gevoelige bestemmingen zoals campings, scholen en woningen. Dat is een van de afspraken in het convenant 'Bollenteelt gemeente Hardenberg'.

Bollentelers+Hardenberg+sluiten+convenant
© Peter wassing

Het convenant is deze week afgesloten door de bollensector, gemeente Hardenberg en werkgroep Bollenteelt Hardenberg.

Het bevat een groot aantal afspraken over veiligheid en de omstandigheden waarin telers gebruikmaken van gewasbeschermingsmiddelen.

Mistig weer

Naast de teeltvrije zone van 5 meter is afgesproken dat de bollentelers bij grondontsmetting de voorgeschreven bufferzone respecteren, geen grond ontsmetten bij mistig weer en geen planten bespuiten als het harder waait dan windkracht 3.

Verder staat in het convenant een hele serie gedragsregels. Die komen erop neer dat bollentelers op alle fronten netjes werken en zorgen voor een goede en open communicatie met de omgeving.

Constructief

Bestuurslid Marcel Markhorst van LTO Noord Overijssel is blij met het convenant. ’We hebben zeer constructieve gesprekken gevoerd met de werkgroep en de gemeente. Hiermee is een hoop kou uit de lucht.’

De lelieteler uit Hardenberg wijst niet alleen op de praktische regels die in het convenant zijn vastgelegd, maar ook op de intentie dat alle partijen respectvol met elkaar om zullen gaan.

Proberen

‘We gaan het gewoon proberen. Na afloop van het eerste en het tweede jaar gaan we de afspraken evalueren’, geeft Markhorst aan.

· Klik voor complete convenant op bijgesloten pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer