Bijdrage in kavelruil Beetskoog

Veehouders die hebben deelgenomen aan de kavelruil Beetskoog krijgen subsidie van de provincie Noord-Holland om de benodigde dammen en andere aanpassingswerken aan te leggen.

Tien veehouders ruilden eerder 50 hectare grond, waardoor ze hun huiskavels en veldkavels hebben vergroot. De kavelruil werd mogelijk doordat de provincie bereid was om 30 hectare verspreid liggende voormalige landinrichtingsgrond in de polder Beetskoog in te brengen in de kavelruil.

Ook het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier liftte mee in deze kavelruil en verwierf een strook grond voor toekomstige dijkverzwaring en voor de bouw van een nieuw gemaal.

Bijdrage

Met de nu toegezegde bijdrage kunnen de puntjes op de i worden gezet door de veehouders. De daadwerkelijke aanleg van onder meer nieuwe verbindingsdammen en verbetering van graslandpercelen start binnenkort.

De kavelruil Beetskoog, met het bijbehorende subsidietraject als onderdeel, wordt door Stivas en de Dienst Landelijk Gebied begeleid. Deze kavelruil valt onder de Wilg (Wet inrichting landelijk gebied) en is een van de resultaten van de afspraken uit de Business-case Zeevang.

Zeevang

Dit is een project waarin de provincie samen met het hoogheemraadschap, gemeente Zeevang, LTO, Staatsbosbeheer en Dienst Landelijk Gebied werkt aan het behoud en versterking van het karakteristieke veenweidegebied van Zeevang.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer