Crop Catcher vangt gewas bij maaidorsen

De Crop Catcher doet precies wat de naam zegt: hij vangt het product op dat normaal gesproken tijdens het dorsen via het maaibord verloren gaat.

Crop+Catcher+vangt+gewas+bij+maaidorsen
© eigen foto Pool Agri

De Crop Catcher is een uitvinding uit de categorie ‘had ik dat zelf maar bedacht’. Het is een even eenvoudige uitvinding die zich snel terugverdient.

Met de Crop Catcher behoort ophoping van gewasresten en stro boven op het invoerkanaal eveneens tot het verleden. Het resultaat is 100 procent opbrengst en 0 procent opslag.

Maaibordverliezen

Gedurende een testprogramma tijdens de oogst van 2013 in Duitsland zijn maaibordverliezen gemeten bij koolzaad tussen 0,5 en 3 kilo. Bij pick-upoprapers kan dit oplopen tot 12 kilo per hectare.

Een ander voordeel is dat er geen korrels meer over de achterwand van het maaibord in de stoppel terechtkomen. Korrels die normaal gezien niet alleen verloren gaan, maar ook ontkiemen en leiden tot ongewenste opslag.

Transparant kuntstof

De Crop Catcher bestaat uit een gebogen transparant scherm van onbreekbaar Lexan Margard kunststof. Ditzelfde Lexan wordt veel toegepast in de autoracerij als lichtgewicht en veilige vervanger van autoruiten.

De Crop Catcher is leverbaar in diverse kleuren passend bij vrijwel alle typen maaidorsers. Pool Agri Import & Export in Vroomshop is exclusief importeur van Crop Catcher voor geheel Europa.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer