Philips%3A+licht+afstemmen+op+gewas
© Philips

Philips: licht afstemmen op gewas

Philips heeft met een Amerikaanse teler een nieuw concept voor binnenteelt uitgewerkt. Daarbij wordt geteeld met behulp van ledlicht dat is afgestemd op de behoefte specifieke gewassen.

Dit teeltmodel zou 85 procent minder energie verbruiken dan traditionele systemen. Het resultaat is een toename van de gewasopbrengst en een afname van bedrijfskosten, stelt Philips in een persbericht.

Philips werkt samen met Green Sense Farms, een commerciële teler uit Amerika, regio Chicago aan dit project.

Maatwerk

Planten gebruiken bepaalde golflengten van licht efficiënter dan andere. Met de opkomst van ledverlichting kan hier beter op gestuurd worden en meer maatwerk geleverd naar de behoeften van specifieke gewassen.

Philips vindt de toenemende verstedelijking en de groeiende vraag naar voedsel een aansporing voor innovatie van nieuwe teelttechnologieën. Die moeten het mogelijk maken planten te telen zonder zonlicht in binnenomgevingen dicht bij of in steden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  8° / 2°
  70 %
Meer weer