Intratuin+haalt+glyfosaat+uit+de+schappen
© Intratuin

Intratuin haalt glyfosaat uit de schappen

Intratuin stopt met de verkoop van de omstreden onkruidbestrijdingsmiddelen die de stof glyfosaat bevatten.

De keten van tuincentra heeft naar eigen zeggen inmiddels voldoende ecologische alternatieven in het assortiment om deze middelen te schrappen uit het aanbod.

Verschillende organisaties pleitten eerder tevergeefs voor een verbod op de stof, die gevaarlijk zou zijn voor het milieu. Testorganisaties zeggen echter dat glyfosaat bij juist gebruik onschadelijk is.

22 middelen

Dat juiste gebruik is volgens Intratuin moeilijk te controleren. De keten heeft er daarom voor gekozen om alle 22 middelen die de stof bevatten, niet meer te leveren.

Verkeerde doseringen komen het vaakst voor als het gaat om onjuist gebruik. 'Je moet het zien als bij aspirientjes. Als je er één neemt, dan helpt het tegen hoofdpijn. Slik je er twintig, dan is het schadelijk voor je gezondheid', stelt een woordvoerster van Intratuin.

Ogen

Zuiver glyfosaat kan irriterend voor de ogen zijn.

Enkele producten die binnenkort niet meer worden verkocht zijn RoundUp, Bayer Clear-up en Pokon STOP.

Tweede Kamer

Met het schrappen van de 22 middelen is Intratuin de politiek mogelijk een stap voor. De Tweede Kamer overweegt de stof vanaf eind 2015 te verbieden voor particulieren. De overheid zelf gebruikt de stof niet meer.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer