Dewulf+aardappelrooiers+naar+Zuid%2DAfrika
© eigen foto Dewulf

Dewulf aardappelrooiers naar Zuid-Afrika

Dewulf heeft zijn eerste aardappelrooiers geïntroduceerd in Zuid-Afrika. Carl Steyn, eigenaar van de firma Forest Lodge, is de eerste bezitter van een Dewulf tweerijige getrokken aardappelrooier van het type RJA2060.

Steyn gaat met de RJA2060 ieder jaar ruim 250 hectare aardappelen rooien. De onderste reinigingsmodule Easy-Clean rekent af met de kluiten, wat belangrijk is in een droog klimaat.

Steyn: 'Voor we Dewulf kenden, werd 90 procent van ons land gerooid met een eenrijige getrokken aardappelrooier. Deze rooier was echter niet geschikt om in moeilijke omstandigheden te rooien waardoor we stilstonden en we met de hand verder moesten rooien.'

Mogelijkheden

Investeren in een nieuwe rooier was daarom nodig. 'Na verschillende ontmoetingen met internationale Dewulf-gebruikers en twee bedrijfsbezoeken waren we ervan overtuigd dat Dewulf de beste keuze was die we konden maken. De eerste aardappelrooier voor Zuid-Afrika was besteld.'

Dewulf ziet in Zuid-Afrika mogelijkheden vanwege het gunstige klimaat en de vruchtbare grond. Ook McCain Zuid-Afrika rooit nu met twee RJA2060’s. Voor het eind van dit jaar gaat nog een nieuwe zelfrijdende aardappelrooier naar een andere Zuid-Afrikaanse teler.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 6°
  25 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  10 %
 • Zondag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer