Groningen+wil+af+van+windmolenpark+N33
© Nieuwe Oogst

Groningen wil af van windmolenpark N33

Provincie Groningen wil geen windmolens meer op boerenland langs de N33 bij Veendam. In een brief aan minister Henk Kamp van Economische Zaken stelt de provincie een diepgravend onderzoek voor windturbines bij Meeden voor.


Op eerder advies van de provincie nam het rijk het N33-windmolenpark in de landelijke structuurvisie Wind op land op. Zo'n 25 boeren willen deelnemen in het park dat 100 megawatt aan groene energie moet opwekken.
Groningen wijst het rijk er nu op dat de realisatie van een grootschalig windmolenpark langs de N33 niet tot de mogelijkheden behoort. 'Het windpark in het POP-plangebied dreigt uiteen te vallen in drie versnipperende onderdelen', geeft de provincie aan.

Hinder

Daarbij komt dat volgens de provincie de inwoners van Veendam veel hinder van het park zouden ondervinden.

Volgens de provincie levert een van de alternatieven, het windmolenpark bij Meeden, aanmerkelijke winst op het aspect leefbaarheid op. 'Bovendien scoort het landschappelijk niet slechter.'

De Tweede Kamer behandelt 24 april de structuurvisie Wind op land.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  20 %
 • Zondag
  22° / 14°
  50 %
Meer weer