Koude nachten op komst

Na het mooie en betrekkelijk warme weer komen er wat koude nachten aan. In de nacht van dinsdag op woensdag koelt het af tot aan het vriespunt.

Koude+nachten+op+komst
© Peter Wijnands

Aan de grond kan het dan licht (0 tot min 5 graden) tot matig (min 5 tot min 10 graden) vriezen. Dat meldt weeronline.nl.

Koude nachten zijn niet uitzonderlijk in deze tijd van het jaar. Maar door het mooie weer staan onder meer fruitbomen vol bloesem.

Beregenen

Kwekers zullen daarom wellicht de bloesem met water moeten bespuiten om de toekomstige vrucht tegen bevriezing te beschermen.

Fruittelers hebben vaak een nachtvorstmelder. Besproeien heeft zin tot min 4 of min 5 graden. Als het kouder wordt, dan werkt het niet meer en raakt de bloesem beschadigd, aldus een woordvoerder van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO).

Hoogte

Veel fruitbomen op kwekerijen zijn niet hoger dan 2,5 meter en de bloesem begint al op 30 of 40 centimeter hoogte.

Volgens de woordvoerder is het nu wel een gevoelige periode voor het fruit. De pruimen- en kersenbomen zij uitgebloeid, de perenbomen bloeien na en de appelbomen komen eraan.

Vannacht

Komende nacht koelt het al af tot enkele graden boven nul en kan het in de zuidelijke helft van het land aan de grond (10 centimeter hoogte) enkele graden vriezen. Ook de nacht van woensdag op donderdag is nog koud.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer