'Nog relatief weinig graslandverbetering'

Machines voor graslandverzorging gaan bij Evers Agro vooral weg voor export. ‘Als het gaat om graslandverbetering loopt Nederland achter bij ons omringende landen’, zegt Dennis van de Boom van Evers Agro.

%27Nog+relatief+weinig+graslandverbetering%27
© nieuwe oogst

Evers Agro was met verschillende machines aanwezig op een graslandverbeteringsdemonstratie van LTO-afdeling Tytsjerksteradiel/Dantumadiel en Agrifirm op 2 april in Damwoude.

|Meer ruwvoer

De demonstratie was een schot in de roos, zo werd duidelijk. Rond de honderd veehouders kwamen naar de demonstatie. 'De noodzaak van meer en goed ruwvoer van eigen land halen, wordt steeds belangrijker’, aldus LTO-bestuurder Romke van der Wal.

Ruwvoerspecialist Jan Visser van Agrifirm verwacht dat met het einde van het melkquotum in 2015 veehouders gaan uitbreiden en dat er meer ruwvoer nodig is. Met een kwalitatief goede grasmat zijn de kosten van aankoop van ruw- en krachtvoer te beperken.

Conditie grasmat

Tijdens de demonstratie waren boerenmachines en machines voor loonwerkers te zien. Ze waren bij elkaar gebracht door mechanisatiebedrijven uit de omgeving.

De vraag welke machine de beste is, is niet te beantwoorden. Het is voor een belangrijk deel afhankelijk van de conditie van de grasmat.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer