LTO%2Dleden+koelen+kadavers+goedkoper
© Coolworks

LTO-leden koelen kadavers goedkoper

Leden van LLTB, LTO Noord en ZLTO krijgen een korting bij aanschaf van een Euratainer voor kadaverkoeling van Coolworks.

Inkooporganisatie ZLTO/LLTB Ledenvoordeel is met Coolworks een alliantie aan gegaan en neemt in de periode van 1 april tot en met 31 mei de kadaverkoeling op in haar ledenvoordeelprogramma.

'In het voorjaar, als de temperatuur stijgt, worden veel veehouders weer letterlijk met de neus op de feiten gedrukt. Als kadavers niet of onvoldoende worden gekoeld, brengt dit de nodige geuroverlast en hygiëne-uitdagingen met zich mee', geeft Ton Thomasse van Coolworks aan.

Destructiewet

De destructiewet is eind 2012 aangepast, waardoor langer opslaan van kadavers mogelijk werd. Nu mogen kadavers tot 25 kilo en kadavers van varkens tot 200 kilo twee weken gekoeld (tot maximaal 10 °C) worden opgeslagen.

Voor kadavers van pluimvee is dat tot vier weken koeling bij maximaal 5 °C. Zodoende kan de ophaalfrequentie van het destructiebedrijf omlaag. Dat scheelt in de kosten en de infectiedruk op het bedrijf.

Korting Euratainer

LTO-leden krijgen van 1 april tot en met 31 mei dit jaar een korting van 10 procent op de aanschaf van een Euratainer.

Weer

 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
 • Dinsdag
  12° / 9°
  30 %
Meer weer