Frustratie+over+fritesnotering
© ZLTO, monique jansen

Frustratie over fritesnotering

Maas van den Heuvel van Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN) in Emmeloord noemt de notering van fritesaardappelen deze week onbevredigend.

LNCN noteerde gisteren voor fritesaardappelen 10,50 tot 13,50 euro per 100 kilo. Aan de bovenkant van de markt is dat 1 euro lager dan vorige week. 'En dat terwijl de markt nauwelijks is veranderd', aldus Van den Heuvel.

Verder is er een opmerkelijk verschil met de beurs in Goes. Daar kwam de notering voor de bovenkant van de markt deze week op 16,50 euro per 100 kilo.

Ingediende transacties

'We kunnen alleen noteren op basis van de transacties die ingediend zijn bij de noteringscommissie', legt Van den Heuvel uit. 'Op dit moment worden nu eenmaal de meeste zaken gedaan voor prijzen tussen 10,50 en 11,50 euro.'

Van den Heuvel vindt het vooral frustrerend dat wel bekend is dat bijvoorbeeld Agria's naar het buitenland worden verkocht voor 16 euro, maar dat de noteringscommissie deze transacties niet kan meenemen.

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer