Kans op zonnepark Utrecht kleiner

Provinciale Staten van Utrecht hebben maandag een herziening in de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie aangenomen waardoor de kans op zonneparken in landbouwkerngebieden kleiner is.

De ruimte die aan initiatieven voor zonneparken wordt geboden, is niet onbegrensd. Daarvoor heeft de provincie een bepaalde voorkeursvolgorde ingesteld.

De randvoorwaarden zijn dat omliggende agrarische bedrijven niet gehinderd mogen worden. Ook is een goede landschappelijke inpassing nodig.

Pauzelandschap

Verder wil de provincie liever geen zonneakkers in de Ecologische Hoofdstructuur, wel is er ruimte voor zonneakkers in 'pauzelandschappen', locaties waar in de toekomst woningbouw gepland is.

De aanscherping van beleid voor duurzame energie in het landschap werd mede gemaakt op basis van een zienswijze van LTO Noord Utrecht.

Kleine kans

De voorstellen die LTO Noord aandroeg, worden meegenomen in project 'duurzame energie goed ingepast' uit het Ruimtelijk Actieprogramma 2012-2015.

'Door een voorkeursvolgorde aan te geven, is de kans aanzienlijk kleiner dat er ooit een zonnepark op landbouwgrond in een landbouwkerngebied komt', reageert provinciaal secretaris Theo Stam van LTO Noord Utrecht.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer