Meer economie in Gelderse visie

De Gelderse land- en tuinbouw moet nationaal en internationaal kunnen concurreren. Maar dit aspect komt onvoldoende tot uiting in de Omgevingsvisie van Provincie Gelderland.

Dat zegt voorzitter Dirk-Siert Schoonman van LTO Noord Gelderland in een reactie op de concept Omgevingsvisie van provincie Gelderland. Hij mist het economische aspect in de visie van de provincie.

‘Boeren en tuinders moet investeringen terug kunnen verdienen. Pas dan kunnen ook andere ambities worden gehaald. Wij vinden dus dat in de Omgevingsvisie het economisch perspectief als randvoorwaarde veel duidelijker naar voren moet komen.’

Reconstructie

LTO Gelderland zet meer kanttekeningen bij de Omgevingsvisie. Zo vindt Schoonman dat de reconstructiezonering kan worden geschrapt. LOG’s, verwevingsgebieden en extensiveringsgebieden kunnen worden samengevoegd.

‘Kwetsbare natuur wordt immers beschermd vanwege landelijk beleid zoals Natura 2000 en het handhaven van de Wet Ammoniak en veehouderij, waardoor de WAV-zones blijven. Geef daarom bestaande locaties de ruimte voor ontwikkeling.’

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer