Utrecht heeft financiering EHS rond

Provincie Utrecht heeft de financiering van het Akkoord van Utrecht rond. Er kan 'zo snel mogelijk begonnen worden met aan- en verkopen van grond', aldus de provincie.

Zowel aankoop, ruiling en verkoop van gronden komen aan bod en de financiering daarvan;

De provincie heeft zo'n 200 miljoen euro beschikbaar voor de aankoop van ongeveer 1500 hectare tot en met 2027. Ook is de bedoeling dat gronden worden verkocht en geruild. Doel is vooral om de herijkte Ecologische Hoofdstructuur (EHS) te realiseren.

Nota

Op basis van eerdere besluiten en afspraken heeft Utrecht de nota uitvoering Grondstrategie vastgesteld. Dit is een uitvloeisel van het Akkoord van Utrecht. De grondverkoop is marktconform en moet worden aangekondigd.

Daarnaast worden oude rijksgronden verkocht om de aankoop van de gronden rond te krijgen. Jaarlijks moet de verkoop van deze rijksgronden 7 miljoen euro opleveren. Deze gronden zijn niet meer nodig voor natuur vanwege de kleinere EHS.

Natuurdoel

Verder worden gronden alleen aangekocht als het een natuurdoel betreft. Provincie Utrecht verwerft geen land meer om die te verkopen. Het het doel van het revolverend fonds is uitsluitend voor gronden in het reconstructiegebied in de Gelderse Vallei.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer