Mestinvesteringsfonds keert eerste keer uit

Het Mestinvesteringsfonds geeft maatschap Gorter-Van Diepenbeek in Makkinga financiële ondersteuning bij de realisatie van een mestverwerkingsinstallatie.

Hiermee gaat ondernemer en aankomend CRV-voorzitter Kees Gorter 60.000 kilo fosfaat uit de Nederlandse landbouw afvoeren. In de installatie kan mest worden verwerkt van 950 koeien en 4.500 vleesvarkens. Binnenkort start hij met de verwerking.

Het Mestinvesteringsfonds is een initiatief van 22 Nederlandse voerbedrijven en onderdeel van een verdere samenwerking met LTO Noord, ZLTO, LLTB, NVV en Rabobank.

Lening

In het fonds is 4,5 miljoen euro beschikbaar voor ondersteuning van mestverwerkingsinstallaties, noodzakelijk om te voldoen aan de mestverwerkingsverplichting van de sector. Het fonds ondersteunt door middel van een achtergestelde lening.

Op dit moment zijn 62 projecten ingediend. Het project van maatschap Gorter-van Diepenbeek is het eerste project dat volledig is beoordeeld. De maatschap heeft de vergunningen voor het project op orde en heeft ook de aanvoer van mest contractueel zeker gesteld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer