Hogere opbrengst met vlinderbloemigen

De teelt van vlinderbloemigen biedt mogelijkheden voor melkveebedrijven. De stikstofbinding komt ten goede aan de opbrengst van het gewas.

Dat bleek vanmorgen tijdens de themadag over netwerk Klaver 4 in Swifterbant. Het netwerk gaat over de toepassing van vlinderbloemigen op melkveebedrijven.

Er werd gekeken naar de teelt van wintergewassen, de combinatie van wintergraan met wintererwten, gevolgd door een volgteelt en de mogelijkheden van vlinderbloemigen als hoofdteelt, zoals klaver en luzerne.

Voerproductie en kostprijs

Doel van de praktijknetwerken van de VVB is het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, verhogen van de voerproductie en biodiversiteit en het verlagen van de kostprijs.

'Is de hoeveelheid eigen voer het nieuwe quotum?', noemt Jaap Gielen van Countus een van de aanleidingen voor het netwerk. Daarnaast is er een dalend gehalte aan ruw eiwit in graskuilen.

Fosfaattoestand

Er is een lagere voerproductie, zowel kwalitatief als de hoeveelheid. Ook vormt de lage fosfaattoestand van bouwland een aanleiding voor het netwerk.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer