Poelmann feliciteert coöperatie Zegveld

Dijkgraaf Patrick Poelmann van hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft de coöperatie KTC Zegveld gefeliciteerd met de aankoop van de proefboerderij.

'De aankoop door de coöperatie is een bewijs van het draagvlak onder boeren in het veenweidegebied voor innovatief werken', stelt Poelmann.

De koop kwam rond door de veertig participanten in de coöperatie, met aanvullende financiering van de Rabobank en het Groenfonds. De Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart speelde bierbij een belangrijke rol.

'Een prachtig resultaat en een felicitatie waard voor de dertig boeren uit de streek en tien andere participanten', aldus de dijkgraaf.

Bodemdaling

Poelmann is binnen de stuurgroep samen met gedeputeerde Han Weber van Zuid-Holland trekker van het thema Water, Bodem en Gebruik. Zij werken onder meer aan oplossingen tegen bodemdaling en ontwikkelingen van waterbeheer.

Een aantal projecten wordt uitgevoerd door het Veenweide Innovatie Centrum (VIC) dat op Zegveld blijft gehuisvest. De Stichtse Rijnlanden is een van de participanten in het VIC.

Centrale plek

De koop van proefboerderij Zegveld kwam op 13 februari definitief rond. Daarmee blijft de proefboerderij dé centrale plek voor kennisontwikkeling en kennisuitwisseling in de Veenweiden.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer