Park21 dichterbij door watersysteem

Gemeente Haarlemmermeer en hoogheemraad Aad Straathof van Hoogheemraadschap van Rijnland tekenden gisteren een overeenkomst voor een nieuw watersysteem.

Ondertekenaar wethouder Jeroen Nobel reageerde opgetogen: ‘Dit kan een voorbeeld zijn voor de rest van Nederland. De realisatie van stadspark Park21 is weer een stuk dichterbij’.

Het nieuwe watersysteem is vernieuwend en klimaatbestendig, volgens de ondertekenaars.

Nota Ruimte Gelden

Gemeente en waterschap hebben afgesproken om 15 miljoen euro uit de Nota Ruimte Gelden, ooit bestemd voor de ontwikkeling van de westkant van Haarlemmermeer, te gebruiken voor Park21.

Wel moeten hiervoor nog afspraken gemaakt worden met provincie Noord-Holland. Met dit geld willen Rijnland en de gemeente het watersysteem in deelgebied 2 van het stadspark klimaatbestendig maken.

Op termijn zal de gemeente nog eens 15 miljoen euro bijleggen voor de verduurzaming van het watersysteem in de rest van het park.

Bezwaren

LTO Noord heeft veel moeite tegen Park21, omdat hiermee veel landbouwgrond verloren gaat en er risico’s zijn voor de waterhuishouding.

Voorzitter Peter Baars van LTO Noord Haarlemmermeer: 'Dit is een gemiste kans, die recreatieplas voegt niets toe aan de waterkwaliteit en de compensatiemaatregelen leveren boeren straks een hoger waterpeil op.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer