Mestdebat Tweede Kamer uitgesteld

Het voor vandaag geplande debat in de Tweede Kamer over het mestbeleid is uitgesteld.

Mestdebat+Tweede+Kamer+uitgesteld
© Dirk Hol

De reden van het uitstel is dat de onderhandelingen over het vijfde actieprogramma Nitraatrichtlijn nog niet zijn afgerond. Nederland voert nog besprekingen met Brussel om tot een akkoord te komen.

De Tweede Kamer wil eerst de uitkomsten van de onderhandelingen afwachten alvorens te debatteren over verdere invulling van het mestbeleid.

Verdeeldheid

Ook is er nog veel verdeeldheid tussen politieke partijen over belangrijke onderwerpen zoals dierrechten. De kans dat partijen op belangrijke onderwerpen een meerderheid zullen behalen is daarom klein. Daarnaast staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur en geen van de partijen wil voor die tijd het risico lopen dat zij op belangrijke punten moeten inleveren.

Naar verwachting worden de gesprekken over het actieprogramma in Brussel in de komende weken afgerond. Daarna zal een nieuwe datum worden gekozen voor het mestdebat in de Tweede Kamer.

Teleurgesteld

LTO is teleurgesteld dat er vandaag niet gesproken wordt over het mestbeleid. 'We snappen dat er nog van alles besloten moet worden in Brussel,' zegt Mark Heijmans namens LTO.

'Maar de staatssecretaris en de Tweede Kamer hebben ook een verantwoordelijkheid om duidelijkheid te scheppen. Ondernemers worden geacht alles op tijd aan te leveren en zich aan allerlei gestelde data te houden. De politiek zou dat ook moeten doen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer