'Veetransport mijdt Poolse Podlaskie'

Nu in de Poolse provincie Podlaskie Afrikaanse Varkenspest is gevonden, roept Veelogistiek Nederland haar leden op om deze provincie te mijden met betrekking tot de aan-, af- en doorvoer van dieren.

Veelogistiek Nederland pleit verder voor het uitvoeren van een extra erkende R&O (reiniging en ontsmetting) van alle vrachtwagens die vee hebben vervoerd in geheel Oost-Europa.

De overheid heeft sinds gisteren 13.00 uur een verplichting tot dubbele reiniging en ontsmetting ingesteld voor vrachtwagens die evenhoevigen hebben vervoerd en leeg terugkeren uit Polen. Veelogistiek Nederland doet daar bovenop de oproep aan haar leden om een erkende R&O uit te voeren voor alle vrachtwagens die recent in Oost-Europa zijn geweest.

Geen nuka's

Veelogistiek Nederland pleit voor om geen nuchtere kalveren uit Litouwen en Polen te brengen op Nederlandse bedrijven waar ook varkens worden gehouden. Tenslotte vraagt Veelogistiek Nederland extra veterinaire aandacht voor bedrijven die deze maand vee hebben ontvangen uit Litouwen en Polen.

Door de Poolse autoriteiten is op 17 februari 2014 een geval van AVP gemeld in het dorp Grzybowszczyzna, Szczudlowiec Podlaskie Province, één kilometer van de grens met Wit-Rusland. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit meldt dat er, voor zover is na te gaan, in de traceringsperiode van 1 januari 2014 tot en met 17 februari 2014 geen vervoer van vee heeft plaatsgevonden tussen de provincie Podlaskie en Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer